Prolux AS | Gründerbua har blitt vårt «showroom»

Prolux AS startet som leverandør av lys for Moelv Næringspark og har senere blitt leietaker. Eirik Juritzen, daglig leder i selskapet, drar godt nytte av synergieffekten av å leie lokaler i Gründerbua.

Siden mai 2022 har Prolux har leid lokaler og etter renovering av lokalene i sommer har det gjort noe med ansiktet utad for selskapet.

– Det har vært et ekstremt løft når lokalene ble renovert. Det gikk fra et stereotypisk traust industrilokaler til å være et helt nytt bygg. Det er nye åpne løsninger og glassvegger, som gjør lokalene veldig i tiden og fremtidsrettet. Det akkurat som i Oslo, skryter Eirik, daglig leder i Prolux. 

I nyrenoverte lokaler er Prolux leverandør for lys i Gründerbua og Moelv Næringspark.

Hovedparaplyen til Prolux er lys med veldig mye teknologi som ligger bak, som sensorikk og mulighet til å hente ut mer data av selve lyset.

Moelv Næringspark har byttet ut alt av lys i lokalene og har rask inntjening på investering bare på forbruk. Er strømmen dyr kan lyset dimmes ned 10% på lysstyrken og man sparer opptil 20% på forbruket bare ved å justere opp eller ned. 

– I næringsbygget her på Moelv har vi sensorer som detoner bevegelser på dem som går i lokalene. Vi kan også legge opp parameter på hvor mye lys det skal gi til enhver tid i forhold til døgnet, lys utvendig og inn, type lys man ønsker å jobbe i. I tillegg forskjellig type lys i forhold til hvilke rom man er i, eks. vasker hender og når man skal skifte klær i garderoben, sier Erik.

Inne på møterommet har Prolux levert Norges første installasjon av et produkt som gjenspeiler dagslys og blå himmel ute.

På møterommet i Gründerbua har Prolux levert den første installasjonen i Norge av et produkt som gjenspeiler dagslys og blå himmel ute. Selv om møterommet er i en kjeller får man en følelsen av at det er fint vær ute. 

– Lys som dette her kan føre til at du er litt mindre lunken i lunsjen eller kanskje fått inntrykk at det er fint vær ute. Som mulig gjør at man får mer energi, forteller Erik.

Les også: Gründerbua har det vært en «game changer» for Nullutslipp AS

Av og til tar Erik med sine kunder innover gangene her på Moelv for å se hvordan lyset virker i praksis.

– Vi kan ta med kunder innover i gangene her og se lyset i praksis hvordan det virker. Så kan vi gå tilbake til skjermen og se hvor mye strøm vi brukte når vi gikk i gangene her. Og hvilket forbruk det var i dag, kontra i går og triggere på sensurer. 

Eirik Juritzen, daglig leder i Prolux AS.

Det er mye folk og kunder innom Moelv Næringspark og for Prolux har Gründerbua blitt en fantastisk utstillingsplass hvor det knyttes kontakter. På samme måte som Nullutslipp AS, drar Prolux godt nytte av synergieffekten av å leie lokaler i Gründerbua.

– Vi har vært veldig heldige som har et produkt mange legger merke til når de besøker Gründerbua. For våres del blir dette på en måte vårt «showroom», sier en fornøyd Eirik.